Anne Müller (Ger) + Monty Adkins (UK)

May
17
2015
15:00

De Helling
Helling 7, Utrecht
Entree: € 7,50
http://www.dehelling.nl

 

 photo f37c7d63-656a-4298-a042-9aecfd493fd5.jpg

Anne Müller
Anne Müller is een veelzijdig celliste die te vinden is in verschillende muzikale werelden. . Geboren en getogen in Berlijn, studeerde ze klassieke uitvoering met Prof. Michael Sanderling aan de ‘Hanns Eisler Academie’ en voltooide haar Masters diploma aan de universiteit van Frankfurt of Music. Naast volleerd orkestrale- en kamermusicus, is Anne ook actief in de populaire, hedendaagse en experimentele muziek. Uitgerust met een arsenaal aan effectpedalen, tourt ze over de hele wereld over als de vaste celliste van de Deense zanger, pianist Agnes Obel.
Anne Müller draagt ook regelmatig bij aan de opnames voor het Britse neo-klassieke label Erased Tapes (Nils Frahm en Ólafur Arnalds). Binnenkort verschijnt er bij dit label ook een collectie met eigen composities. Momenteel werkt ze samen met Nils Frahm aan hun tweede album, gebaseerd op een soundtrack die zij componeerden voor een hedendaagse dansstuk van the Neon Dance Company.

 

Monty Adkins
(Cello Seth Parker Woods)
Componist en muzikant Monty Adkins is voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen elektronisch en akoestisch, academisch en toegankelijk. Met zijn uitgebreide ervaring met performances en installaties toont hij zich uiteindelijk een meester in beheersing, en neemt hij de luisteraar mee naar plaatsen waar de tijd geen rol meer speelt.
Bij dit live optreden wordt Monty Adkins bijgestaan door cellist Seth Parker Woods. Seth heeft een reputatie opgebouwd als stijl doorbrekend muzikant. Buiten de kamer en solo-optredens, heeft hij samengewerkt met een breed scala aan artiesten, ghostwriting agentur variërend van variërend van Heinz Holliger tot Peter Gabriel en Lou Reed.


join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.