Cellofestival: Anne Müller + Maarten Vos

May
14
2015
16:00

Energiehuis (ism Cello Festival Dordrecht)
Noordendijk 148, Dordrecht
Entree: € ntb

 

 photo f37c7d63-656a-4298-a042-9aecfd493fd5.jpg

Anne Müller
Anne Müller is een veelzijdig celliste die te vinden is in verschillende muzikale werelden. . Geboren en getogen in Berlijn, studeerde ze klassieke uitvoering met Prof. Michael Sanderling aan de ‘Hanns Eisler Academie’ en voltooide haar Masters diploma aan de universiteit van Frankfurt of Music. Naast volleerd orkestrale- en kamermusicus, is Anne ook actief in de populaire, hedendaagse en experimentele muziek. Uitgerust met een arsenaal aan effectpedalen, tourt ze over de hele wereld over als de vaste celliste van de Deense zanger, pianist Agnes Obel.
Anne Müller draagt ook regelmatig bij aan de opnames voor het Britse neo-klassieke label Erased Tapes (Nils Frahm en Ólafur Arnalds). Binnenkort verschijnt er bij dit label ook een collectie met eigen composities. Momenteel werkt ze samen met Nils Frahm aan hun tweede album, gebaseerd op een soundtrack die zij componeerden voor een hedendaagse dansstuk van the Neon Dance Company.

Maarten Vos
Maarten Vos (1987) is een klassiek geschoolde cellist uit Utrecht. Na het afronden van zijn studie aan het conservatorium en Asko Schoenberg’s Ligeti Academy concentreert Vos zich op het combineren van cello en live electronics. Zo is hij actief als improvisator met (custom-build) electronica en werkt voor zijn live shows samen met visual artist Hyde-Park. Maarten deelt zijn talent door samenwerkingen aan te gaan met meerdere (internationale) ensembles, artiesten, componisten zoals Greg Haines, Kyteman enMachinefabriek.

join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.