RE: Corey Fuller & Stephan Mathieu + Kevin Verwijmeren

Jul
19
2015
15:00

Dordrechts Museum
Museumstraat 40, Dordrecht
Entree: € 7,50 (vvk), 10
http://www.dordrechtsmuseum.nl

 

Vandaag een zeer bijzondere samenwerking tussen twee fijne 12K artiesten: Corey Fuller (van Illuha) en Stephan Mathieu. Composities en soundscapes gebaseerd op piano,found sounds en fieldrecordings.

Corey Fuller and Stephan Mathieu live at Fluister from Ovideo on Vimeo.

STEPHAN MATHIEU
Na tien jaar als professioneel drummer gewerkt te hebben in de Berlijnse impro scene, schakelde Stephan Mathieu over naar elektronische abstracte muziek. Zijn composities ontstaan door processing en transformatie van opgevangen geluiden uit de omgeving en van oude instrumenten en radio’s. Naast zijn collaboraties met o.a. David Sylvian,Taylor Dupree en Sylvain Chauveau verschenen er verscheidene soloalbums van Stephan Mathieu bij Touch, 12K en Dekoder.

COREY FULLER
Corey Fuller werd in de VS geboren, maar groeide op in Japan. Doordat hij opgroeien tussen verschillende culturen zijn geografie en plaats belangrijke elementen in de composities van Corey Fuller geworden. In zijn werk combineert hij akoestische instrumenten zoals gitaar en piano met fieldrecording en andere geluidsbronnen. Inmiddels kennen Corey Fuller door zijn samenwerking met Tomoyoshi Date in ILLUHA en van zijn samenwerkingen met Ryuichi Sakamoto enTaylor Deupree.

KEVIN VERWIJMEREN
Geinspireerd door de ambient drones van Tim Hecker, Loscil en Pan American begon Kevin Verwijmeren twee jaar geleden met het maken van muziek. Het resulteerde vorig jaar in een schitterend debuut ‘It’s the colour of a cloud covered sky.’ 9 langgerekte drones die zich laten beluisteren als een dromerige soundtrack voor het stedelijke landschap.


Reacties zijn gesloten.