[F]22: Julia Kent + Kaboom Karavan

Oct
16
2011
15:00Entree: €

 

Op zondagmiddag 16 oktober werd de herfst ingeluid met twee bijzondere optredens in Pictura. Roodbruin waren de warme, diep melancholische klanken van cellist Julia Kent. Kaboom Karavan besloot de middag met een donkere muzikale najaarsstorm. Hieronder de impressies van beide optredens in het prachtige decor gevorm door de schilderijen van Laurien Dumbar and Axel Reusch.

Julia Kent live at [F]luister from Renier Mouthaan on Vimeo.

Kaboom Karavan live at [F]luister from Renier Mouthaan on Vimeo.

Julia Kent (US)
Na haar studie aan het conservatorium maakt de Canadese celliste Julia Kent een bewuste keuze om als muzikant de underground scene in te gaan. Zij wordt een van de vaste bandleden van Antony and the Johnsons, maar werkt ook samen met onder andere Mi And L’au, Devendra Banhart en Stars Of The Lid. Als soloartiest heeft ze inmiddels twee albums op haar naam staan, waarop ze met gelaagde cellopartijen, elektronica en veldopnames haar neoklassieke composities kleurt met thema’s als stad, natuur en reizen. Op hemelse, ontroerende en cineastische wijze brengt ze met haar muziek heftige emoties over van melancholie, verdriet en nostalgie. Denk aan: David Darling, Hildur Gudnadóttir en Greg Haines.

Kaboom Karavan (BE)
Muziek maken op een kapotte klankenkast en het angstige gepiep van een filmprojector: Kaboom Karavan combineert het tijdens hun live optreden voor het maken van duistere neoklassieke en jazzachtige composities. Hiermee weten ze een enorme spanning op te bouwen, die bij vlagen zelfs angstaanjagend te noemen is. Barra Barra heet het werk dat Kaboom Karavan uitbracht op het Miasmah label van Erik (Svarte Greiner) Skodvin. Denk aan: Kreng, Deaf Center.

Fotos door Amber Zwartbol

 

 

join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.