[F]28: Gareth Dickson + True Bypass + Wolf in Loveland

Nov
09
2012
20:30Entree: €

 

Locatie: SBK Dordrecht. Voorstraat 180// Gratis entree!

Let op! Dit is een avondeditie. Gratis entree. SBK, Voorstraat 180, Dordrecht Dit jaar verschenen twee zeer bijzonder mooie singer-songwriter platen: ‘Toby’ van True Bypass en ‘Quite a way away’ van Gareth Dickson. Wat doe je als beide acts graag naar [F]luister willen komen? Juist: dan organiseer je een extra editie!

TRUE BYPASS

True Bypass is een duo dat letterlijk in de lucht ontstond, toen Chantal Acda (Sleeping Dog, Isbells) en Craig Ward (ex-Deus) elkaar ontmoette op weg naar een optreden in Glasgow. Vanaf dat moment besloten de twee spontaan liedjes te schrijven. Nu er is er dan hun tweede plaat, ‘Toby’. Een sobere, intieme folkplaat, waarop alles draait om de kwetsbare maar heldere voordracht van Chantal Acda, de warme harmonieën van Craig Ward en het ronduit prachtige akoestische gitaarspel van beide.

GARETH DICKSON

Dickson is een Schotse singer-songwriter, die onlangs een prachtige plaat afleverde op het 12k label. Op het eerste gezicht een bijzondere uitgave voor een elektronisch label, maar wie goed luistert, vindt ook de invloeden van Eno en Aphex Twin terug. Maar het zijn vooral de invloeden van Nick Drake die we horen. En juist die combinatie van stijlen maakt zijn werk zo bijzonder. Naast eigen werk schrijft hij ook werk voor Max Richter, Juana Molina en Vashti Bunyan.

Wolf in Loveland

Achter Wolf in Loveland zit de Roterdammer  Jan Minnard. Dit jaar won hij de Grote Prijs van zuid-Holland categorie singer songwriter

Media:join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.