[F]31: Kreng & Bart Maris (Be) + Trigg & Gusset

Oct
13
2013
15:00

Dordrechts Museum
Museumstraat 40, Dordrecht
Entree: € 0,--

 

 

De 31ste editie van [F]luister wordt zondag 13 oktober gekenmerkt door bijzondere samenwerkingen, waarin strakke elektronische composities worden verweven met de onvoorspelbare creaties van jazzmuzikanten. Verwacht een intrigerende en meeslepende dark-ambient-jazz-impro middagje!

KRENG & BART MARIS
Pepijn Caudron alias Kreng is het muzikale genie achter de controversiële theaterstukken van het Belgische theatergezelschap Abattoir Fermé. Rituelen, exorcisme, geweld: hij zet het allemaal om in gelaagde composities vol donkere drones en gedempte, opgerekte orkestrale klanken. Zijn werk is donkere, filmische muziek op het kruisvlak van (dark) ambient, elektronica en modern klassiek. Voor deze [F]luister gaat Pepijn een samenwerking aan met jazztrompettist Bart Maris. Maris is geen onbekende naam in de Belgische pop-, jazz- en improscene. Zo verleende hij zijn specifieke trompetgeluid aan X-legged Sally, Briskey en Flath Earth Society.

Trigg & Gusset
Bart Knol (Trigg) legt met knisperende electronica, uitgestrekte samples en minimale piano/ Rhodes akkoorden n basis neer van trage en spannende grooves waar Erik van Geer (Gusset) met tenorsaxofoon en basklarinet lyrische en voornamelijk geïmproviseerde melodieën aan toevoegt. Live brengen zij electronica samen met toetsen, basklarinet en sax. Afgelopen mei kwam het album “Legacy of the Witty” uit via Preserved Sound.

join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.