Noise Patterns: Tristan Perich, Lesley Flanigan, 0

Apr
03
2015
20:00

Zaal 3
De Constant Rebecqueplein 20a, Den Haag
Entree: € 7,50
http://www.theateraanhetspui.nl

 

 photo c11d6e6b-7c4e-4f52-b960-ae2be09c2687.jpg

Tristan Perich
De jonge Amerikaanse componist Tristan Perich wilde geluid zoveel mogelijk afpellen om te zien wat er overbleef om mee te componeren. Hij ontdekte de rijkdom van de nuanceloze bit. Tristan Perich is geboeid door 1-bits beeld en vooral geluid. Als componist, uitvoerend musicus en beeldend kunstenaar verkent hij de mogelijkheden van die beperking. Zijn release in 2004, was het eerste album dat ooit uitgebracht is als een microchip, geprogrammeerd om zijn elektronische compositie live-synthetiseren. Zijn laatste microchip album, 1-Bit Symphony kreeg lovende kritieken vanwege de verrassende hypnotische kracht en een verrassend emotioneel in diepte. Inmiddels worden zijn 1 bit composities live gespeeld met traditionele instrumenten als cello, piano en percussie. Het resulteert in fraaie, verrassende maar vooral spannende muziek.
www.tristanperich.com

 

Lesley Flanigan
Lesley Flanigan is een experimentele elektronische muzikant uit New York City. Geïnspireerd door fysieke klanken, bouwt ze haar eigen instrumenten met minimale elektronica, microfoons en luidsprekers. Naast deze instrumenten gebruikt ze vaak traditionele instrumenten en haar stem om een geluid te beeldhouwen uit een pallet van lawaai en subtiele onvolkomenheden.
http://lesleyflanigan.com

Celine Flamen
Cellist Celine Flamen speelt (solo) cello in Poitou Charentes Orkest, Pasdeloup orkest, Ile de France Nationaal Orkest, terwijl actief deel aan de producties van het Filharmonisch Orkest van Radio France, het Orchestre de Chambre de Paris en Nederlands kamer orkest Amsterdam. http://0sound.tumblr.com/

Stephane Garin
Percussionist en oprichter van 0 (uitgesproken zero, een collectief met Sylvain Chauveau & Joël Merah) heeft een indrukwekkende c.v. opgebouwd: ensemble Intercontemporain (EIC), het orkest les Siècles en het Brussels Philharmonic (olv Pierre Boulez). Daarnaast samenwerkingen met Carl Craig, Ryoji Ikeda (live met superposition), Stephan Mathieu en Moritz von Oswald.

http://0sound.tumblr.com

join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.