LIVE: Lawrence English + Rafael Anton Irisarri + John Chantler

Jan
25
2015
15:00

Dordrechts Museum
Museumstraat 40, Dordrecht
Entree: € 10,80 (vvk), 12.50

 

 photo 2cb34058-c914-4951-ae09-4fd0cac0bf81.jpg

Room40
Room40, het Australische label dat gerund wordt door Lawrence English, bestaat 15jaar en dat wordt gevierd met deze label-showcase. Room40 organiseert concerten, exposities en heeft in de loop van die 15jaar een serie van eigenzinnige albums uitgebracht: Chris Herbert, Steve Roden en David Shea

Lawrence English live at Fluister from Ovideo on Vimeo.

Lawrence English (Aus)
Het is al weer een paar jaar geleden dat Lawrence English in een legedarisch optreden de schilderijen deed trillen in het Dordtse Centrum van Beeldende Kunst. Een plaatselijke orkaan dat de over de luisteraars trok, met een moment van stilte en verademing in het oog van de storm. We zijn daarom blij dat Lawrence English terugkeert naar Fluister.
Lawrence English uit Brisbane is met recht een multi-media artiest. Hij is namelijk schrijver, componist, geluidskunstenaar, curator van exposities van hedendaagse kunst en heeft zijn eigen uitgeverij en multi-arts organisatie Room40. In zijn compostities focust Lawrence English zich op de verborgen geluiden en klanken die niet direct opvallen, of juist heel specifiek van klank zijn. Hij isoleert deze klanken en geluiden, bewerkt, manipuleert en vergroot ze om ze daarna in een nieuw klankperspectief te plaatsen. Muziek die experimenteel elektronisch is en die zich beweegt tussen drones en musique concrete. Daarnaast werkte Lawrence English samen met muzikanten als David Toop, Scanner, Francesco Lopez en Stephen Vitiello.

Fluister – Rafael Anton Irisarri 25-1-2015 from Ovideo on Vimeo.

Rafael Anton Irisarri (US)
Ook Rafael Anton Irisarri keert na jaren terug bij Fluister (hij speelde op een van de eerste edities). We hebben Rafael Anton Irisarri leren kennen als een componist van melancholische werken waarin drone, elektronica, piano en field recordings elkaar kruisen. Tevens kennen we hem als The Sight Below, leverancier van filigraan-techno. Op het Room40 label liet Rafael een nieuw geluid horen op het meesterwerk ‘The Unintentional Sea’, een suite met de Salton Sea – een zoutwatermeer dat ontstond door omlegging van een rivier in Californië – als inspiratie. De plaat knispert en kraakt elektronisch over en tussen golvende ambient en natuurlijke klanken van field recording. Irisarri plaatst zijn landschappelijke vergezichten in drones die raakvlakken kennen met Fennesz en ook met de kalmere oorden van Aphex Twin.

John Chantler (UK)
John Chantler is een Australische klankkunstenaar/muzikant gevestigd in Londen. Met zijn eigen gemaakte modular synths verkent hij het geluidsspectrum van minimalisme tot psychedelische klanktapijten.

join this event on Facebook

Reacties zijn gesloten.