12.5y of Fluister: Deaf Center, Chantal Acda, Sylvain Chauveau

Oct
17
2019
20:00

Energiehuis/ Bibelot
Noordendijk 148, Dordrecht
Entree: € 18,50
www.bibelot.net

 

We did it!. 12.5y organizing Fluister with passion. We will celibrate this with some artists who has been quite important for me/ Fluister (and with the help of Bibelot)

Deaf Center [N]
Het noorse duo Deaf Center stond met hun optreden op Urban Explorers Festival van 2007 aan de creatieve wieg van Fluister. Hey was hun tweede live optreden ooit en hadden net Ze hadden net Pale Ravine. Een album dat inmiddels als een klassieker beschouwd wordt in de wereld van postklassieke elektronische dronemuziek. Er ontstond meteen lange (muzikale) vriendschap tussen de leden Erik Skodvin (zie ook zijn alterego Svarte Greiner of zijn superbe label Miasmah), Otto A Totland en Fluister. Na een onderbreking van enkele jaren bracht Deaf Center in maart hun nieuw album ‘Low Distance’ uit. Na het eclectische geluid van hun vorige plaat ‘Owl Splinters’ is ‘Low Distance’ terugkeer naar meer verstild en minimalistisch werk.

Sylvain Chauveau [FR]
De Franse componist Sylvain Chauveau is geen onbekende meer voor Fluister. Sylvain was een van de eerste artiesten die aantrad bij Fluister. Na zijn indrukwekkend optreden onstond er een trouwe band met Fluister. Sylvain keerde meerdermalen terug: solo optreden, met ‘0’ en met het ‘On Ensemble’.
De muzikale relatie tussen Fluister en Sylvain Chauveau is ook niet zo verwonderlijk. Sylvain verkent al jaren de grenzen van stilte en minimalisme. Daarnaast weet hij de popsong steeds verder te deconstrueren. Zo werden de songs van The Smiths, Depeche Mode en Smog al eerder verweven tot experimentele lange drones.
Het oevre van Sylvain loopt dan ook sterk uit een, van minimale piano tot gruizige donkere crooner albums. In die laatste categorie valt ook het nieuwe album ‘Find What You Love And Let It Kill You’ Sylvain gebruikt akoestische gitaar, elektronica, guizige drones en zijn eigen droge, donkere stem om af en toe kortstondig stiltes te doorbreken. Op dit album krijgt hij ook de vocale steun van Chantal Acda en Myriam Pruvot.

Chantal Acda [BE]
Met de Singer-song writer Chantal Acda kreeg Fluister ook een diepe band. Niet alleen vanwege die prachtige songs die Chantal schrijft, maar het klikte ook op het persoonlijke vlak. Een reden waarom Chantal de meeste Fluister optredens op haar naam schreef. Ze speelde als Sleeping Dog, Nu nog even niet, True Bypass, Distance, Light & Sky en ze kwam langs met The Isbells. Maar verrassend: ze trad nog nooit op onder haar eigen naam.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *