Midori Hirano (JP) + Sonmi 451 (BE)

Mar
12
2017
15:00

Pictura
Voorstraat 190-192, Dordrecht
Entree: € 7,5E
https://www.pictura.nl/

 

Stromingen van Dynamiek is een tentoonstelling van Yvo van der Vat en Gamal Ez in Teekengenootschap Pictura. In een atmosfeer van beeldende kunst en liggend zitten op kussens is het goed vertoeven met de ambient sets van Midori Hirano en Sonmi 451.
Let op: geen voorverkoop!: reserveren info@fluister.org

Midori Hirano (JP, Sonic Pieces)
Midori Hirano is een Japans musicus, componist en producent, geboren in Kyoto/Japan en maar woont inmiddels al weer een aantal jaar in Berlijn. Als kind leerde ze al piano spelen en studeerde ze klassieke piano aan de universiteit. Haar eerste twee albums werden in Japan op het Noble label uitgebracht en kenmerkt zich door een mix van klassiek, jazz en J-pop. Sinds ze in Berlijn woont, verkent Midori vooral de electroinische muziek. Met haar alter ego Mimicof laat ze dan ook meer knetterende IDM beats horen. Inmiddels vervagen de grenzen tussen Midori Hirano en haar Mimicof alter-ego. Dat is vooral terug te horen op haar nieuwe album ‘Minor Planet’ op het Sonic Pieces label (Moon ate the Dark, Otto A Totland). Een fraai ambient werkje met langgerekte electronische en piano composities.


Sonmi 451 (BE, Time Released Sound/ Slaapwel)

Hasselaar Bernard Zwijzen alias Sonmi451 creëert op eigenzinnige wijze een sonisch universum met minimale, atmosferische elektronica zoals we die kennen van labels als Mille Plateaux, Scape, Kompakt… De naam Somni451 ontleende hij aan een personage uit David Mitchells spraakmakende roman Cloud Atlas. Het wordt een trage slaapwandeling langs pulserende sinusgolven, uitgesponnen pianoloops en zacht krakende geluidjes.

join this event on Facebook

4 reacties op “Midori Hirano (JP) + Sonmi 451 (BE)”

  1. Edward schreef:

    De link naar Pictura is, als je er op klikt, een link naar de huidige pagina, niet naar de bedoelde URL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *