Bruno Sanfilippo (ARG) + Lorenzo Masotto (IT) “1631 Recordings showcase” (Utrecht)

Feb
19
2017
15:00

De Helling
Helling 7, Utrecht
Entree: € 7.50
http://www.dehelling.nl

 

sanfilippomasotto

Het Zweedse neo-klassieke 1631-recordings label brengt sinds 2015 een gestage stroom van digitale- en fysieke releases uit. Hun ‘Piano Cloud’ is een serie hedendaagse pianocomposities waar artiesten als Joep Beving, Nils Frahm, Sophie Hutchings aan hebben bijdragen. Met ‘Piano Cloud Live’ bundelen we de krachten van de twee geweldige pianospelers, te weten Bruno Sanfilippo en Lorenzo Masotto, die op hun eigen manier de grenzen van klassieke-, lichte- en popmuziek verkennen.

Bruno Sanfilippo (ARG)
De in Barcelona wonende Argentijnse klassiek geschoolde muzikant en componist Bruno Sanfilippo verkent de grens tussen eigentijdse klassiek en electro –akoestische pianomuziek. Electronica en prepared piano is daartoe een geliefd middel. Een prepared piano is een piano waarbij de klankeur lichtelijk of ingrijpend veranderd wordt door objecten onder de snaren en hamers te plaatsen. Maar de kracht van deze bijzondere componist ligt bji zijn dromerige, melancholische en licht romantische composities. Bezinnende pracht die liefhebbers van Ludovico Einaudi, Yann Thiersen en Michael Nyman zeker zullen bekoren. Sanfilippo’s laatste album heet The Poet, een album waarin de elektronica minder op de voorgrond treedt. Piano en strijkers nemen het voortouw in 11 bloedmooie composities.
links: website, bandcamp, spotify, facebook

Lorenzo Masotto (IT)
Lorenzo Masotto is een Italiaanse componist en pianist uit Verona. Deze aan het conservatorium geschoolde artiest houdt er van om de emotie en het experiment op te zoeken. Soms wentel je jezelf in een volkomen klassiek bad, maar hij brengt zoveel nuances en ongebruikelijke elementen aan, bijvoorbeeld uit de rock en jazz, dat je nooit weet waar het heen gaat. Er zijn weinig klassiek geschoolde artiesten die zo lekker buiten hun geïndoctrineerde paden weten te treden als Masotto.
Links: website, bandcamp, spotify, facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *