Christine Ott: cine-concert ‘Nanook of the North’ [Tivre]

Dec
21
2019
20:00

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Entree: € 15
https://www.tivolivredenburg.nl/

 

Christine Ott [F]
Nanook of the North: A story of Life and Love in the Actual Artic

Na het succes van vorig jaar keert Christine Ott terug rond de kerstdagen met een nieuw cine-concert. De documentaire uit 1922 over het leven van de Inuit heeft in de tijd niet aan kracht verloren. Dit optreden is geschikt voor de hele familie.

De Franse pianiste en componiste Christine Ott wordt wereldwijd geroemd voor haar cinematografische muziek. Tien jaar lang werkte ze samen met Yann Tiersen maar ook Radiohead en Tindersticks doen een beroep op haar om filmische kracht in hun muziek te brengen.

Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’. Een bijzonder instrument, ontworpen door Maurice Martenot in 1918, dat piano combineert met electronische opgewekte tonen.De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken ook deels en onheilspellende soundtrack

Nanook of the North is een documentaire uit 1922 van Robert J. Flaherty en toont het leven van de Inuit. En ondanks wat fictieve elementen toont de ocumentaire hoe de Inuit overleven in het strenge klimaat: de jacht, vissen en het bouwen van iglo’s. De film is opgenomen in de bibliotheek van de United States National Film Registry.

Nanook of the North:
A live soundtrack by Christine Ott, with Torsten Bottcher
Christine Ott: Piano & Ondes Martenot
Torsten Bottcher : Hang Drums, Didgeridoo, Kalimba, Tonnerre

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *