Christopher Tignor (US) + Zeger de Vos

Jul
02
2017
15:00

Pictura
Voorstraat 190-192, Dordrecht
Entree: € 7,5E
https://www.pictura.nl/

 


Fluister keert terug naar het mooie gebouw van Pictura. Wederom zoeken we de middag naar verstilling en rust. Dit keer met de bijzondere composities van Chtistopher Tignor (viool, electronica) en Zeger de Vos (modulaire synths, soundscapes).

Christopher Tignor
Christopher Tignor is een componist, violist en softwareingenieur. Met bijzonder gebruik van live samples, zelfgeschreven software, stemvorken, drums en natuurlijk de viool, creeërt Tignor bijzondere composities. Met de ruimtelijke en ingetogen stukken die hierdoor ontstaan, gunt Tignor ons tijd voor persoonlijke reflective en kunnen we ons even terugtetrekken uit het lawaai van het dagelijks leven.
Tignor heeft als componist werk geschreven en opgenomen met The Knights, A Far Cry string orchestra en Brooklyn Rider string quartet. Als violist en arrangeur heeft hij oa. gewerkt met This Will Destroy You, John Congleton en Meshell Ndegeocell.

Zeger de Vos
Zeger de Vos is een componist en sound artist uit Amsterdam, die zijn masterdegree haalde aan de Universiteit van Huddersfield (oa Monty Adkins). In zijn werk combineert hij opnames van plekken, voorwerpen en instrumenten met algoritmische processen en modulaire synths.
Zijn recente werk,’Expired Sceneries’ is geïnspireerd door de geluiden van vervlogen herinneringen: borrelend gas in Landmannalaugar, de motor van een veerboot in New York, de oevers van Tanzania of een hek in het Peak District.

Christopher Tignor (

join this event on Facebook

Eén reactie op “Christopher Tignor (US) + Zeger de Vos”

  1. Louisa Brokken schreef:

    Prachtig….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *