Fluister: Jan Swerts [BE] + Anne Garner [UK]

May
20
2018
15:00

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Entree: € 15
www.tivolivredenburg.nl

 

Dit is concert is onderdeel van de Fluister serie Club Nine in TivoliVredenburg. Naast losse kaarten is de serie ook als geheel te koop. (Let op beperkte plaatsen)

Jan Swerts 
De Limburgse componist Jan Swerts werd in zijn tienerjaren erg beïnvloed door Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett. Meer recent hadden ook artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson en Hauschka, maar ook singer-songwriters zoals Joni Mitchell en Nick Drake een enorme impact.

Zijn debuutplaat ‘Weg’ uit 2010 was een weemoedige tocht doorheen donkere straten, enkel begeleid door een minimalistische piano en een ijle stem. Humo, Knack, De Morgen, Radio 1 en Klara: allemaal haalden ze de superlatieven boven.

En dat deden ze opnieuw in 2013 voor ‘Anatomie van de melancholie’, een verzameling bloedmooie songs geïnspireerd door schrijvers en kunstenaars als Luc De Vos, Patricia De Martelaere, Johan Heldenbergh, Wim Mertens en Jotie T’Hooft.

In september 2016 verscheen zijn derde album ‘Schaduwland’ waarop Jan Swerts de traditionele verwerkingsfases van een trauma (schok, ontkenning, woede, vlucht…) onder de loep nam. Leven werd overleven, Schaduwland persoonlijk leed op muziek gezet. Maar het is een zeer mooie muziek geworden, met een grote emotionele impact. Melancholie overheerst en soms voel je je bijna schuldig dat je ervan geniet, zeker als je van het verhaal erachter weet.

Anne Garner
Anne Garner is een singer-songwriter uit Londen. Met een mengeling van folk, experiment en klassiek vestigde zij haar reputatie als singer-sonwriter. Met haar ongewone stem neemt ze ons fluisterend mee, naar een wereld vol verwondering en emotie. Met poëzie en harmonie verkent ze onze gemoedstoestanden.
Dit optreden wordt haar Nederlands debuut.
Anne Garner – zang, piano
James Murray – gitaar
Nick Samuel – Ewi, woodwind

 

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *