Fluister: Richard Skelton + Mint Park

Nov
05
2023
15:00

DOOR. locatie de Munt
Munt 5. Dordrecht
Entree: € 10
http://www.doordordrecht.nl

 

Supported by Door en Bobby Kinghe

PS Wegens de beperkte ruimte in de theaterzaal adviseren wij een kaartje in de voorverkoop te kopen.

Richard Skelton is een Britse kunstenaar, schrijver en componist. Zijn werk, vaak bestaand uit strijkers, piano en andere akoestische instrumenten, komt vaak voort uit een aanhoudende onderdompeling in omgevingen, waarin taal, geologie, folklore en mythe zijn geïntegreerd. Resultaat surrealistische klankschappen, die desolaat en adembenemend mooi klinken.

Sinds 2013 heeft hij deze organische bronnen steeds meer begraven in lagen afval en statische elektriciteit. Het proces, zoals hij het verwoordt, is het gebruik van signaaldegradatie als een middel om verval en transformatie in de natuurlijke wereld te weerspiegelen. Richards muziek wordt geplaatst naast giganten van de experimentele muziek, zoals Brian Eno, Harold Budd, Stars Of The Lid en William Basinski.

Richard Skelton heeft een doctoraat behaald aan het Centre for Place Writing van de Manchester Metropolitan University. Zijn promotieonderzoek onderzoekt de relaties tussen mensen en niet-mensen in het laat-paleolithicum van Groot-Brittannië. Hij werkt vooral graag samen met onderzoekers in andere disciplines, met name archeologie, antropologie en geologie.

Mint Park
Mint Park is een jonge elektronische muzikant en mediakunstenaar, Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Korea en tegenwoordig gevestigd in Amsterdam. Ze weeft klanklandschappen op de grens van techniek, muziek en kunst. De afgelopen jaren onderzoekt ze dmv haar kunst de veranderende ecosystemen en de turbulente weersveranderingen.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *