Fluister: Saffronkeira [IT] + Siavash Amini [IR]

Jun
10
2018
15:00

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Entree: € 12.50
https://www.tivolivredenburg.nl

 

Derde Fluister in een reeks concerten van Flister en TivoliVredenburg tot de zomer. Deze keer bundelen twee soundscape en done meesters hun krachten. Verwacht een lange en mooie soundtrack.

Saffronkeira [IT]
SaffronKeira is sinds 2008 het project van de geluidsartiest Eugenio Caria. Zijn donkere ambient staat in schril contrast met het altijd zonnige en warme Sardinie, het Italiaanse eiland waar Caria woont. Waarschijnlijk is hij daarom vooral ‘s nachts in zijn studio te vinden. Saffronkeira’s muziek schippert tussen minimalisme, experimentele elektronica en klassieke ambient. Door samenwerkingen met andere artiesten voegt Saffronkeira op zijn studioplaten vleugjes jazz en klassiek toe. Live weet Saffronkeira een zeer sfeervolle en spannende set op te bouwen van drones, soundscapes en IDM.

Siavash Amini [IR]
De uit Teheran afkomstige producer Siavash Amini, werd in 2017 bij een grotere groep liefhebbers bekend door zijn album ‘TAR’ en door zijn samenwerking met Rafael Anton Irissarri op ‘The Shameless Years’. Deze albums eindigde hoog in de jaarlijstjes van Boomkat, The A closer Listen, Drowned in Sound en The Quietus. Al liggen de wortels van Siavash Amini’s muziek in de cultuur van zuidelijk Iran, zijn soundscapes voelen universeel aan. De stukken zjin dreigend en rustgevend tegelijkertijd. zwaarmoedig en lichtvoetig tegelijkertijd.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *