Fluister @ Submarine Festival (Den Haag)

Jul
23
2016
15:00

The Hague Teleport Hotel
Binckhorstlaan 131, Den Haag
Entree: € gratis
www.submarinefestival.nl

 

13340079_1049569165122844_2329814488111625521_o

SuBmarine Festival nodigde Fluister uit om een programma in de lobby van het The Hague Teleport Hotel samen te stellen. Deze lobby is uitermate geschikt voor ambient geluidsculpturen en laidback loungemuziek. SuBmarine Festival, met maar liefst 25 acts verspreid over vijf podia, is ontstaan uit de assen van Plein Open en Besturingsfest. Het evenement  staat in het teken van de lokale, landelijke en internationale underground muziekscenes en vindt plaats op zaterdag 23 juli 2016 rond de Binckhorsthaven in Den Haag. Het festival is gratis toegankelijk en start om 15.00 uur. Kijk voor het complete programma en meer informatie op de website: www.submarinefestival.nl

Red Magnet (17:00-17:30)
Red Magnet maakte zeer veel indruk bij de laatste Fluister in het Dordrechts Museum. Vandaar dat we hem graag bij dit festival, in zijn eigen stad Den Haag, wilden hebben. Leon Spek maakt onder de naam Red Magnet prachtige geluidsculptures en warme drones.

Trigg & Gusset (19:30-20:20)
Trigg & Gusset zijn Bart Knol (toetsen/electronica) en Erik van Geer (tenor saxofoon/basklarinet). Hun gezamenlijke passie voor slow jazz, sfeervolle electronica en spannende grooves resulteerde in 2013 in hun debut-album ‘Legacy of the Witty’. Na een korte tour door Europa besloot het tweetal in 2014 te gaan werken aan de opvolger van ‘Legacy of the Witty’, getiteld ‘Adagio for the Blue’. Met het 2e album wordt de lijn van het 1e album doorgezet, maar ligt er meer nadruk op compositie. Meerstemmige thema’s ondersteunt door gelaagde akkoorden worden afgewisseld met geïmproviseerde solo’s. Daarbij wordt het duo op meerdere nummers bijgestaan door diverse gastmuzikanten waaronder trompettist Coen Hamelink, flamenco-gitarist Midas Ghijsels en contrabassisten Just & Don.
Denk aan: Bohren und der Club of Gore, Miles Davis, Cinematic Orchestra, Ibrahim Maalouf en Gogo Pinguin.

Winterdagen (21:40-22:30)
Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (Half Way Station,) bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers. Samen nemen ze je mee op een verkenningstocht van beeldende en minimale muziek. Geïnspireerd door artiesten als Nils Frahm en Sigur Rós brengen ze zachte melancholische klanken ten gehore. Ze houden het continu spannend door meerdere instrumenten te bespelen en live veel te improviseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *