Marsen Jules + Bjarni Gunnarsson + Anne Chris Bakker

Feb
21
2016
15:00

De Helling
Helling 7, Utrecht
Entree: € 6
http://www.dehelling.nl

 

processes-potentialsweb

Samen met Ambientblog stelde Fluister deze middag met drones en soundscapes samen. Marsen Jules, Bjarni Gunnarsson en Anne Chris Bakker nemen je mee naar een andere dimensie, waar je zintuigen geprikkeld worden. Neem gerust zelf kussens of matjes mee, zodat je zlef bepaalt hoe je de muziek tot je neemt.

Re-Listen:
Marsen Jules PT1
Live @ Fluister – De Helling
Recorded by De concertzender

Marsen Jules PT 2
Live @ Fluister – De Helling
Recorded by De concertzender

Bjarni Gunnarsson
Live @ Fluister – De Helling
Recorded by De concertzender

Anne Chris Bakker
Live @ Fluister – De Helling
Recorded by De concertzender

Marsen Jules (GER)
In de hedendaagse ambient muziek is Duitse componist Martin Jules een van de vooraanstaande en invloedrijkste figuren. Zijn klassieke benadering van ambient muziek resulteert in een modern en uniek geluidontwerp. De afgelopen jaren zijn de muziekstukken van marsen jules abstracter, minimaler en vooral langer geworden. Akoestische geluidsbronnen vertraagt en verschuift hij tot uitgestrekte landschappen. Voor de liefhebbers van het werk van William Basinski, Stephan Mathieu en andere makers van lange, orkestrale drones.

Bjarni Gunnarsson (ISL)
Bjarni Gunnarsson is een IJslandse componist en geluidskunstenaar. Momenteel geeft hij les op de afdeling Sonologie van het Haagse Koninklijk Conservatorium. Hij houdt zich bezig met algoritmische composities, regenererende omgevingen en live elektronica. Composities die gedrag, acties en vloeiende geluidsstructuren op de voorgrond plaatsen. De drones en soundscapes die hier uit voortvloeien klinken als het luidruchtig botsen van de natuurelementen gemixt met kraakjes en bliepjes. Denk aan Lawrence English meets Autechre.

Anne Chris Bakker
Anne Chris Bakker kennen we vooral van de samenwerkingen met Machinefabriek, de gebroeders Kleefsta en Peter Broderick. Solo weet Bakker altijd intrigerende drones en ambientsoundscapes met neoklassieke elementen te fabriceren. Deze gaan vaak over nostalgische thema’s, waar Weerzien,Tussenlicht en Reminiscenses prachtige voorbeelden van zijn. Laatst genoemde werk werd uitgebracht op het geweldige, prestigieuze label Dronarivm uit Moskou.

review: 3voor12/utrecht

join this event on Facebook

Eén reactie op “Marsen Jules + Bjarni Gunnarsson + Anne Chris Bakker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *