Masayoshi Fujita [JP] + Anne Muller [Ger] [PAARD]

Mar
05
2019
19:30

Paard
Prinsegracht 12, Den Haag
Entree: € 20
https://www.paard.nl/

 

Masayoshi Fujita [JP, Erased Tapes]
De Japanse componist en vibtafonist Masajoshi Fujita kwam al eens eerder langs bij Fluister, toen nog onder de naam El Fog. Een paar jater heeft hij een aantal indrukwekkende solo platen uit op het Erased Tapes label [Nils Frahm, Olafur Arnalds, Peter Broderick]. Deze tour presenteert hij zijn nieuw album ‘Book of Life’. Op dit album laat Masayoshi niet alleen de vibrafoon horen, maar ook viool, klarinet en accordeon. Vastbesloten niet vast te houden aan traditionele vibrafoonstijlen of -technieken en theorieën van compositie, zoekt hij zijn eigen geluid van vibrafoon en nieuwe mogelijkheden waaruit betoverende muziekstukken ontstaan.
Geïnspireerd door de stilte en de diepte van de mist, de bergen en de zwaartekracht binnenin, roept zijn muziek beelden, sferen, landschappen en verhalen op bij de luisteraar.

Anne Müller [Ger]
Anne Müller is een veelzijdig celliste die te vinden is in verschillende muzikale werelden. Naast volleerd orkestrale- en kamermusicus, is Anne ook actief in de populaire, hedendaagse en experimentele muziek. Uitgerust met een arsenaal aan effectpedalen, tourt ze over de hele wereld over als de vaste celliste van de Deense zanger, pianist Agnes Obel. Anne Müller draagt ook regelmatig bij aan de opnames voor het Britse neo-klassieke label Erased Tapes.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *