Michel Banabila & Oene van Geel + Legiac

Oct
09
2016
20:00

De Helling
Helling 7
Entree: € 6
http://www.dehelling.nl

 

leader1

Samen met Ambientblog stelde Fluister deze avond met ambient soundscapes en experiment samen. Banabila , Oene van Geel en Legiac nemen je mee naar een andere dimensie, waar je zintuigen geprikkeld worden. Neem gerust zelf kussens of matjes mee, zodat je zelf bepaalt hoe je de muziek tot je neemt.

Michel Banabila & Oene van Geel (music for viola & electronics)
In 2013 werkten Michel Banabila (electronics) en Oene van Geel (viola) samen in het Cloud Ensemble. Deze samenwerking smaakte naar meer en resulteerde  resulteerde in muziek voor altviool en elektronics : een gevarieerde mix van neo-klassiek, viola improvisaties, ambient  en modulaire experimenten.   Oene van Geel, de winnaar van The Boy Edgar Award in 2013, kennen we van het  strijkkwartet ZAPP4. Michel Banabila kennen we als componist en geluidskunstenaar, met als hoogtepunten tot nu toe de uitreiking van de Edison Jazz Award in 2003 en de nominatie voor een Gouden Kalf.

Legiac (Roel Funcken & Cor Bolton)
Legiac is het samenwerkings project van Roel Funcken (Funckarma) en analog synth guru en oud Mecano-lid Cor Bolten.  Het duo neemt je mee op een  meditatieve reis naar hun wereld waarin glitch verweven wordt met soundscapes, veldopnames en modulaire geluiden. Binnenkort verschijnt hun derde album op het rusische Dronarivm label.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *