Midzomernacht: Stijn Hüwels [BE] + Dudal [BE]

Jun
21
2017
20:30

Kunstrand
Maasstraat 16, Dordrecht
Entree: € 5E
www.kunstrand.nl/

 

Op de langste dag organiseert Fluister en de Kunstrand een zeer bijzondere buiten editie. Aan de kunstrand op de grens van de Maas en de Merwede kunnen we langzaam de zon zien ondergaan in het rivierenlandschap met de soundtrack van Stijn Huwels en Dudal. De drijvende krachten achter het Gentse Dauw cassette label en het Leuvense Slaapwel label bundelen hun krachten om je in een dromerige rustgevende sfeer te brengen.

Stijn Hüwels (BE)

Stijn Hüwels maakt trage, rustgevende muziek met bewerkte gitaren, loops en veldopnames. Hij weet ermee die zoeterige dromerige klanken op te wekken die zijn werk zo typeert. Ze vormen een uitnodiging om je even los te maken van je hectische bestaan, zonder voorafgaand doel, en je gedachten mee te laten glijden op de gitaargolven die Hüwels produceert.
Vorig jaar verscheen op het japanse mATTER label, Six pieces for Guitar. Een heerlijk ambient meesterwerk.
Sinds een tijdje staat Hüwels aan het roer van het Leuvense fijnproeverslabeltje Slaapwel Records. Dit label brengt muziek uit die als voornaamste doel heeft uw nachtrust te bevorderen door middel van delicate ambient en rustiek minimalisme. De sfeer die Hüwels ook opwekt met zijn eigen werk.

Dudal (BE)
In 2015 kwam Dudal voor het eerst op de radar met een debuut EP op het Franse label Found Toys Creative. De muziek van deze twintiger, die overigens ook het Gentse label Dauw cureert, kenmerkt zich door lo-fi melodieën die zich nestelen in traag opbouwende geluidstexturen die resulteren in fragiele elektroakoestische composities. Na enkele shows in eigen land, trok Dudal in 2016 ook naar Berlijn, Praag en Londen voor een reeks intieme concerten. Momenteel werkt hij aan een volwaardige eerste langspeler maar daarnaast staan ook samenwerkingen met, onder andere, Stijn Hüwels en Will Samson in de steigers

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *