Mógil (IC)

Feb
06
2018
20:30

Pictura
Voorstraat 190, 3311 ES Dordrecht
Entree: € 7.50
https://www.pictura.nl/.

 Let op: vanwege de expositie in Pictura kunnen we voor dit special maximal 40 mensen toelaten Reserveren wordt aangeraden info[at]fluister.org

De IJslandse band Mógil creëert een volledig eigen universum door hun combinatie van folk, jazz, klassiek, minimalisme en post-rock. Mógil’s songteksten zijn gebaseerd op IJslandse folklore, alsmede op hedendaagse gebeurtenissen, waardoor ze de emotionele verhalen van mens en meerman (de mannelijke zeemeermin) tot uitdrukking kunnen brengen.

De wereld van Mógil is sfeervol, intiem en mysterieus. Er is altijd wel warmte, of het nou van een zomerse middernachtszon komt, of van de vuurgloed van een winterse openhaard. De frictie tussen de kristalheldere sopraan en de uiterst hedendaagse begeleiding zorgt voor een tijdloos en grenzeloos geluid.

Mógil bestaat uit zangeres Heiða Árnadóttir, gitarist Hilmar Jensson, klarinettist Joachim Badenhorst, altviolist Kristín Þóra Haraldsdóttir en trompettist Eiríkur Orri Ólafsson. Ze speelden op Iceland Airwaves, Reykjavík Jazz Festival, WOMEX World Festival, en gingen op verschillende tours door Noord-Europa. In 2008 brachten ze Ró uit, dat in 2011 werd opgevolgd door Í stillunni hljómar. Hun laatste album Korriró verscheen begin 2017.

join this event on Facebook

Eén reactie op “Mógil (IC)”

  1. Agnes schreef:

    Wij komen met 2 personen. &1 rolstoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *