Paradiso Ontwaakt: Fluister x Van Onderen

Jan
08
2017
10:00

Paradiso
Weteringschans 6-8, amsterdam
Entree: € 10
http://www.van-onderen.nl/

 

van-onderen

Paradiso staat op zaterdag 7 januari 12:00 uur tot zondag 8 januari 12:00 uur in het teken van het nieuwe evenement ‘Van Onderen’. Het is de eerste keer in het 48-jarig bestaan dat Paradiso 24 aaneengesloten uren geopend is voor bezoekers. De laatste twee uur wordt afgesloten met een Fluistermis. Op zondag ochtend laten we de grote zaal van Paradiso sluimeren en ontwaken, met prachtige gestileerde ambient, waarin klassieke instrumenten en soundscapes verweven worden in een droomachtig landschap.

Machinefabriek & Anne Bakker: Halfslaap II
Rutger Zuydervelt timmert sinds 2004 aan de weg als Machinefabriek. Los van zijn muziek voor film en moderne dans, vind hij nog altijd tijd om aan de lopende band releases uit te geven. De ene keer rauw en noisy, de andere keer verstild en poëtisch. En vaak beiden tegelijk.
Intieme liedjes, sferische jazz, opzwepende wereldmuziek en akoestische heavy metal… de eveneens in Rotterdam woonachtige Anne Bakker is een zeer veelzijdig violiste die experiment niet schuwt. Ze is bezig een een indrukwekkend solo-repertoire, dus hou haar in de gaten.
In Paradiso zullen Anne en Rutger een interpetatie spelen van hun compositie Halfslaap II, waarin trage melodielijnen langs elkaar heenschuiven, over een warm bed van electronika. Ideaal voor een zondagochtend.

Rutger R. Muller & Wen Chin Fu
Door middel van live-improvisaties en door vooraf bewerkte opnames onderzoekt Rutger R. Muller (voorheen Von Nohrfeld) de mogelijkheden om ambient en techno te maken met klassieke instrumenten. In Paradiso zal Rutger een improvisatie set brengen met cello improvisator, instrument bouwer en performancekunstenaar Wen Chin Fu. Een set waarin de rust van terugkerende patronen, harmonieën en drones zullen contrasteren met donkere dissonanties (complexe structuren en hints van atonalism).

Kleefstra|Bakker|Kleefstra
Het trio Kleefstra|Bakker|Kleefstra combineert geïmproviseerde dark-ambient met spoken word en bestaat uit de experimentele gitaristen Romke Kleeftsra en Anne-Chris Bakker en de dichter Jan Kleefstra. Sinds hun eerste album ‘Wink’ uit 2009 volgden optredens en toertjes in Europa en Japan. Daarnaast werd samengewerkt met Peter Broderick, Nils Frahm, Greg Haines en Machinefabriek. Ook maakte het trio muziek bij korte experimentele films van de Japanse filmmaker Skinkan Tamaki en de Duitse video-artist Sabine Bürger. In 2012 verscheen de lp ‘Griis’ via het Engelse label Low Point en vorig jaar nog verscheen de dvd ‘Sinne op ‘e Wangen’. De Kleefstra’s zijn tevens actief in groepen als Piiptsjilling en The Alvaret Ensemble, Anne-Chris Bakker heeft inmiddels ook enkele solo-albums op zijn naam staan. Verwacht donker getinte, dromerige soundscapes met een randje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *