Piano day: Lambert, Federico Albanese, Sophie Hutchings

Apr
02
2017
15:00

De Helling
Helling 7, Utrecht
Entree: € 10
http://www.dehelling.nl

 

In het kader van Piano Day, een jaarlijks initiatief in het leven geroepen door Nils Frahm, krijg je drie pianoartiesten die de scheidingslijn tussen klassieke en moderne composities graag opzoeken.

lambert-tillman-roth_slider

Federico Albanese (IT)
De Milanese componist/pianist Federico Albanese leeft en werkt in Berlijn. Hij studeerde van jongs af aan piano en klarinet. Sinds 2007 schreef hij verschillende soundtracks voor diverse (kort)films en documentaires. Zijn debuut The houseboat and the moon verscheen in 2014 op Denovali. In 2016 volgde ‘The blue hour’, naar dat tijdstip tussen dag en nacht wanneer de lucht en omgeving een blauwe kleur aannemen. Wanneer het nog licht is en net nog niet duister. Een moment waarop tegenstellingen heel dichtbij zijn, elkaar bijna raken, vaag zijn, in de schaduw van herinneringen en dromen. Het resultaat? Dertien verslavende postklassieke stukken met piano, elektronica en cello van een ‘pianopoëet’.

Lambert (GER)
Amper twee jaar geleden was hij daar ineens: Lambert. Een briljante pianist, steevast gehuld in zijn handgemaakte Sardinisch masker. Tot vandaag weten we niet wie hij is. Hij zou geboren zijn in Hamburg en van kinds af piano spelen. Vaak post hij piano-covers van nummers van José González, David Bowie, Moderat en vele anderen. Na zijn titelloze debuut uit 2014 toerde hij langs kleine clubs en grote festivals met flinke namen als Ólafur Arnalds, Nils Frahm en José González. Een jaar geleden verscheen opvolger Stay in the dark, een muzikale verklaring van zijn liefde voor de nacht. Volgens de legende nam hij de plaat op in complete duisternis. Een prachtig album, zwaaiend van klassieke romantiek, naar modern minimalisme en jazzy texturen.

Sophie Hutchings (AUS)
De Australische pianiste Sophie Hutchings komt voor het eerst naar Europa. Haar prachtige piano-albums zijn haar al vooruit gesneld. Haar laatste album album ‘Wide Asleep’ verkent muzikaal het droomlandlandschap. De grenzen tussen sluimeren, dromen en ontwaken. Daar waar beeld, fantasie en geluiden geruisloos in elkaar overgaan.

join this event on Facebook

Eén reactie op “Piano day: Lambert, Federico Albanese, Sophie Hutchings”

  1. Jsolco schreef:

    Ik dacht dat ik alle solo pianisten wel in beeld had. Toch weer nieuwe pareltjes. Fijn initiatief !

    Jsolco @xlpiano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *