Poppy Akroyd [UK] + Alex Stolze [Ger]

Feb
06
2019
19:30

Paard
Prinsegracht 12, Den Haag
Entree: € 20
https://www.paard.nl/

 

Poppy Akroyd [UK]
De Londense Poppy Ackroyd is klassiek geschoold violist en pianiste. Hiernaast was Poppy al jong gefascineerd door elektronische muziek, wat ervoor heeft gezorgd dat zij een eigen stijl binnen het componeren heeft gevonden. Zo combineert ze het eigentijdse geluid van haar keyboard met het klassiek geluid van haar piano en viool. Door verschillende technieken te gebruiken creëert Ackroyd de illusie van een volledig orkest, met enkel een paar instrumenten.

De intelligente artieste maakt gebruik van opnames van ge-improviseerde piano stukken, plaatst deze in andere volgordes en manipuleert het geluid digitaal. Het resultaat hiervan is een fantastische fusie van akoestisch en elektronisch in een post-klassieke setting.

Alex Stolze [GER]
Violist, componist en producer Alex Stolze zal het voorprogramma verzorgen op 6 februari. Eerder dit jaar kwam zijn nieuwste album ‘Outermost Edge’ uit bij Nonostar Records. Alex beweegt moeiteloos tussen modern klassiek en een elektronische sound met het nieuwe album. Een optreden waarbij hij met zijn unieke, op maat gemaakte vijfsnarige elektro-akoestische viool speelt. Alex wordt ondersteund op de piano en electronics door Ben Osborn.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *