RE: Bruno Sanfilippo (ARG) + Bruno Bavota (IT)

Jan
30
2016
20:30

Energiehuis Ketel1
Noordendijk 148, Dordrecht
Entree: € 9
http://www.bibelot.net

 

BrunoSanfilippo_Piano

Bruno Sanfilippo (ARG)
De in Barcelona wonende Argentijnse klassiek geschoolde muzikant en componist Bruno Sanfilippo verkent de grens tussen eigentijdse klassiek en electro –akoestische pianomuziek.
Electronica en prepared piano is daartoe een geliefd middel. Een prepared piano is een piano waarbij de klankeur lichtelijk of ingrijpend veranderd wordt door objecten onder de snaren en hamers te plaatsen (denk aan Hauschka).
Maar de kracht van deze bijzondere componist ligt bji zijn dromerige, melancholische en licht romantische composities. Bezinnende pracht die liefhebbers van Ludovico Einaudi, Yann Thiersen en Michael Nyman.

Bruno Sanfilippo live at Fluister from Ovideo on Vimeo.

Bruno Bavota (IT)
De Napolitaanse componist/pianist Bruno Bavota schrijft composities die aanschuren tegen klassieke muziek. Emotioneel, troostvol,tot de verbeelding sprekend en van een diepgaande schoonheid.
Hij tilt pianomuziek naar een hoger niveau, weet op krachtige wijze de luisteraar stil te krijgen en tovert een wereld tevoorschijn die de beslotenheid van de eigen woonkamer oproept. Denk daarbij aan de pianomuziek van Carlos Cipa en Dustin O’Halloran.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *