Sophie Hutchings [AUS] + Muriël Bostdorp

Sep
14
2018
20:30

Paard, kleine zaal
Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag
Entree: € 15
https://www.paard.nl

 

Sophie Hutchings [AUS]
Het liefdesverhaal tussen de Australische pianiste en componiste Sophie Hutchings en de piano begon redelijk onzichtbaar. Als klein meisje sloop ze weg om alleen op de piano te kunnen spelen. Ze speelde zachtjes. Bijna stiekem. Later werd het haar handelsmerk. De altijd bescheiden Sophie was nooit van plan om live te spelen, tot haar debut album ‘Becalmed’ uit kwam, en het publiek al was gevallen voor haar prachtige pianoklanken.

Ze werd genomineerd voor the Australian Music Prize en stond in de top vijf van beste live-instrumentalisten voor de National Live Music Awards. The Guardian omschrijft haar muziek als aangrijpend, krachtig en melodieus, zonder de intimiteit te verliezen. Andere media schreven dat het ronduit verbazingwekkend is hoe ongegeneerd oprecht de pianiste is. Altijd met een gevoel voor schoonheid. Het gaat ongetwijfeld prachtig worden om te zien hoe moeiteloos deze muzikante piano speelt, en op 14 september schittert ze in de intieme Kleine Zaal van het Paard.

Muriël Bostdorp [NL]
Van alle instrumenten die Muriël speelt is de piano één van haar favorieten. Haar dromerige liedjes nemen je zo mee naar de groene bossen en idyllische bergdorpjes. Het melancholische gevoel heeft ze goed weten vast te houden op haar debuutplaat ‘See’, dat onlangs verscheen op het label van Julien Marchal

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *