Sylvain Chauveau [FR] + James Murray [UK]

Oct
08
2017
15:00

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Entree: € 10
https://www.tivolivredenburg.nl

 

Na een aantal fraaie Fluister zondagmiddagen in de Helling vindt de volgende editie van Fluister voor het eerst plaats op een andere locatie in Utrecht: de Club Nine van TivoliVredenburg. Te beginnen op zondagmiddag 8 oktober met Sylvain Chauveau (FR) en James Murray (UK)

Sylvain Chauveau [FR]
De Franse componist Sylvain Chauveau is geen onbekende meer voor Fluister. Naast een solo optreden, trad hij ook eerder aan met ‘0’ en met het ‘On Ensemble’.
De muzikale relatie tussen Fluister en Sylvain Chauveau is ook niet zo verwonderlijk. Sylvain verkent al jaren de grenzen van stilte en minimalisme. Daarnaast weet hij de popsong steeds verder te deconstrueren. Zo werden de songs van The Smiths, Depeche Mode en Smog al eerder verweven tot experimentele lange drones.
Het oevre van Sylvain loopt dan ook sterk uit een, van minimale piano tot gruizige donkere crooner albums. In die laatste categorie valt ook het nieuwe album ‘Find What You Love And Let It Kill You’ Sylvain gebruikt akoestische gitaar, elektronica, guizige drones en zijn eigen droge, donkere stem om af en toe kortstondig stiltes te doorbreken. Op dit album krijgt hij ook de vocale steun van Chantal Acda en Myriam Pruvot.


James Murray [UK]

De uit Londen afkomstige James Murray componeert minimalistische elektronische muziek. Hij brengt zijn werk voornamelijk uit op zijn eigen Slowcraft label, maar ook op gerenommeerde labels. Zo werd zijn laatste album ‘Killing Ghosts’ uitgegeven door Home Normal.
James werkt vanuit een sterk conceptueel thema. Pastorale mijmeringen verbeeld in abstracte soundscapes, bewerkt met electronica, gitaar en piano.
Inmiddels is groeit zijn indrukwekkende oevre gestaag en is James uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten in de ambient/drone genre.

 

[Edit]

James Murray’s FLUISTER set is beschikbaar als Name-Your-Price download op zijn Bandcamp-pagina:

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *