The Alvaret Ensemble + Wouter van Veldhoven

Dec
08
2016
21:30

Vechtclub XL
Europalaan 2B
Entree: € 7,5E
http://www.vechtclubxl.nl

 

15170984_1297799833598312_6195191003976573635_n

The Alvaret Ensemble is een collectief rond de muzikanten Greg Haines, Romke Kleefstra, Sytze Pruikma and poëet Jan Kleeftstra, vaak nog aangevuld met andere artiesten. Dit keer Een bonte mix van neoklassiek en postambient die al improviserend tot stand komt en balanceert op de boeiende grens van avant-garde en klassieke muziek. Tijdens het Fluister concert in Utrecht worden de vier originele leden aangevuld met violiste Olga Wojciechowska (Polen) en de celliste Joana Guerra (Portugal).

In 2011 het titelloze debuutalbum (op Denovali Records) tot stand met de gastmuzikanten Hilary Jeffery, Peter Broderick, Nils Frahm en Martyn Heyne. Tijdens het concert in Heerlen worden de vier originele leden aangevuld met violiste Olga Wojciechowska (Polen) en de celliste Joana Guerra (Portugal).

In 2012 werkte The Alvaret Ensemble samen met de IJslandse muzikanten, Kira Kira, Eiki Olafsson, Ingi Erlendsson and Borgar Magnasson aan Skeylja. De productie was een vervolg op Seeljocht, waar Greg Haines en de gebroeders Kleefstra een samenwerking aangingen met het videocollectief 33 1/3. Ook voor Skylia wordt met het videocollectief 33 1/3 weer een samenwerking aangegaan. Op IJsland wordt inspiratie opgedaan en materiaal verzameld, dat destijds gepresenteerd is op Oerol.
Tijdens deze intieme improvisatiesessies namen soundscapes, Friestalige poëzie en videoprojecties het publiek mee in een wederzijdse ontmoeting tussen IJsland en Terschelling. Gedurende negen avonden werd in de kerk van Hoorn een optreden verzorgd. De live opname van Skeylja zijn wederom uitgebracht op Denovali Records.

Wouter van Veldhoven
Wouter van Veldhoven maakt muziek, instrumenten en installaties. Deze hebben meestal de volgende ingrediënten: taperecorders, speelgoed-instrumenten, veel gesis, nostalgie en bewegende delen. Oude middelen, nieuwe muziek.

join this event on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *