Volkoren Label Tour: David Åhlén [SE] + Charles Henri Maulini [FR] + special guests Fieldhead [UK]

Feb
24
2018
20:00

Trinitatiskapel
Vriesestraat 22, 3311 KD Dordrecht
Entree: € 10
www.bibelot.net

 

Het Nederlandse ‘Volkoren’ label bestaat al weer bijna 15 jaar. Het label herbergt artiesten en bands met een ingetogen karakter (Mensenkinderen, Mariecke Borger, At the Close of Everyday). Deze showcase bundelt Volkorens laatste aanwinsten: Charles Henri Maulini en David Åhlén. De avond wordt afgesloten door Fieldhead, zij presenteren op uitnodiging van Fluister hun nieuwe album ‘We’ve all been swimming’. Dit speelt zich allemaal af in de mooie Trinitatiskapel van Dordrecht en is het begin van een hernieuwde samenwerking tussen Bibelot en Fluister.

David Åhlén [SWE]
Vorig jaar brak David Ahlen door met het album ‘Hidden Light, uitgebracht op het lVolkoren label. Een album dat lovende kritieken kreeg vanwege zijn verstilde pracht. David Åhlén creëert met zijn hoge en broze stemgeluid, een magische hybride van singersong-writer muziek en geestelijke hymnes. Het zijn kwetsbare en soms hypnotiserende nummers.
In de melancholische nummers verwijst Åhlén naar zijn religieuze achtergrond. Subtiele verwijzingen, waardoor er ruimte overblijft voor de eigen interpretatie van de luisteraar.
Een aantal nummers van het album ‘Hidden Light’ zijn inmiddels voorzien van prachtige, cinematografische videoclips.

Charles Henri Maulini [FR]
Charles Henri Maulini werd geboren en getogen in het levendige Nice, in Zuid-Frankrijk. Hij maakte veel muziek met zijn broer Pierre (ex-M83, ex-Hill Made Low, nu onderdeel van STAL). Na zijn studie aan het conservatorium in Parijs, en na vele jaren werkzaam te zijn geweest als concertorganist en pianist, brak de tijd aan voor iets nieuws. Maulini verbreedde zijn horizon in de richtingen klassiek, rock, elektronica en filmmuziek. Zijn composities begonnen intensere en expressievere vormen aan te nemen, met soms minimalistische, maar altijd uiterst melodieuze pianopartijen, gelaagd met subtiele arrangementen voor cellos, gitaren, orgels, en andere instrumenten. Zijn debuutalbum ‘PEAKS’ verscheen op VOLKOREN.

Fieldhead [UK]
Dordrecht en het Engelse Fieldhead zijn inmiddels geen onbekende meer van elkaar. Ook al was hun laatste Fluister optreden alweer in 2014. De band keert nu terug om hun laatste album ‘We’ve been all been swimming’ te presenteren. Op dit album ligt de nadruk meer op lome hiphop beats. De dromerige klankmanipulaties zijn natuurlijk gebleven, evenals de de viool bijdragen van Elayne Reynolds.

join this event on Facebook

Eén reactie op “Volkoren Label Tour: David Åhlén [SE] + Charles Henri Maulini [FR] + special guests Fieldhead [UK]”

  1. A.J. Van der Velden schreef:

    Goeiedag,

    Ik zou graag een kaartje willen voor David Ahlen, morgenavond in Middelburg. Kan dat?

    Met vriendelijke groet

    Aart van derVelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *